Meidän asunnolla on hyvä, isohko kaasugrilli ja eilen käytimme sitä ensimmäisen kerran, kun järjestimme grillijuhlat. Tarjolla oli possu-, kana- ja kasvisvartaita sekä makaroni- ja kreikkalaista salaattia. Ruoka onnistui hyvin ja oli hyvää.

1273094.jpg

Vartaisiin tein itse marinadin ja ne osoittautuivat hyviksi. Muistin ottaa kuvan vartaista vain raakoina, en ollenkaan kypsinä:) Lihoina on broilerinfilettä ja porsaan ulkofilettä.

Marinadi possulle:
1,5 dl öljyä
3 rkl soijaa
3 rkl hunajaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl pippuria
2 tl suolaa

Sekoitin kaikki aineet sekaisin isossa minigrippi pussissa ja laitoin sen jälkeen lihat pussiin ja annoin marinoitua yön yli.

Marinadi kanalle:

2 rkl sitruunamehua
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 tl dijon sinappia
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria

Tehty samalla tavalla kuin possumarinadi. Tosi helppo, nopea ja siisti marinointimenetelmä.
Kasvisvartaissa on kirsikkatomaattia, keltaista ja punaista paprikaa, minimaissia ja sipulia. Ananasta grillattiin vielä erikseen. Kasvisvartaita voitelin possun marinadilla.

1273095.jpg
Makaronisalaatin ohje löytyy blogista jo ennestään.

1273096.jpg
Perinteinen kreikkalainen salaatti.