1561984.jpg

Bangkokissa ollessani ehdin pyöritellä päässäni monenlaisia kakkuideoita ja yksi niistä oli tämä. En ollut koskaan aiemmin pursottanut kermasta mitään muuta kun kakun reunoja ja halusin kokeilla pursottaa ruusuja kermasta. Vaatimattomuus lentää nyt nurkkaan, sillä minusta tästä tuli oikein hieno, heh!

Kakku on neljän munan vaalea kakkupohja ja välissä on masikka-kerma täyte seuraavan, myöskin yhteishyvän ruokalehdestä otetun ohjeen mukaisesti:

5 liivatelehteä
4 dl mansikkasurvosta
0,5 dl marjamehua tai vettä
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia ja liuota ne kiehuvaan vesi- tai mehutilkkaan. Vaahdota kerma. Yhdistä marjasose kermavaahtoon ja mausta maun mukaan sokerilla. Lisää haalea liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kokosin kakun irtopohjavuokaan ylösalaisin ja annoin sen levätä yön jääkaapissa. Koristelu pursotusten kerman sekaan laitoin ensimmäistä kertaa vaniljakreemijauhetta (joka oli aivan loistavaa) ja kermasta tuli mukavan jämäkkää! Kerman värjäsin elintarvikeväreillä. Kukat ja lehdet pursottelin suoraan kakun päälle.