1873494.jpg

Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla soijarouhetta ruoanlaitossa, vaikken mikään kasvissyöjä olekaan. Kokeiluun innostivat lähinnä soijan terveellisyys ja Pippurimyllyn sivuilla olevat kasvisruokaohjeet. Tämä oli helppo toteuttaa, koska käytin kastikkeena valmista pastakastiketta.En kirjoita tarkkoja ohjemääriä, koska tämä valmistui vähän näppituntumalla.

En ollut ollenkaan tietoinen, että soijarouhe turpoaa, joten sitä tuli vähän liikaa, muttei haitannut. Ensin soijarouhe siis laitetaan kulhoon ja päälle kaadetaan sama mittamäärä vettä. Rouhe turpoaa nopeasti. Kuullotin sillä aikaa pannulla sipulia ja valkosipulia ja lisäsin mausteita sipulien joukkoon (mustapippuri, chilijauhe, paprikajauhe ja aromisuola). Sipulien ruskistuttua lisäsin pannulle pastakastikkeen ja turvonneen soijarouheen. Maustoin kastiketta vielä suolalla ja pippurilla lisää ja annoin kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Seuraksi keitin spagettia.

Täytyy kyllä sanoa, että ihan liharuokaa olisin luullut syöväni ellen olisi tiennyt toisin. Miestäni huijasin tietenkin, enkä aluksi kertonut kyseessä olevan kasviskastike. Ruoan päätteeksi kerroin vasta kokeilustani=) Ja hyvää oli molempien mielestä!

Ja koska kastiketta tuli melko paljon, tein seuraavana päivänä pastapaistosta uunissa. Kokosin ainekset vuokaan seuraavasti: Pohjalle laitoin keitettyjä makaroneja
-> pastakastiketta
->valkokastiketta 
->makaroneja      
Ja koko komeus uuniin 175'c kunnes pinta saa väriä. Oli todella hyvää arkiruokaa tämäkin!

1876795.jpg