1908138.jpg

1908142.jpg

Tätä puolukkaista hyydykekakkua tein Unelmakakut -kirjan ohjeella ja kakku oli hyvää!

Pohja:
200 g vaaleita keksejä (esim. murokeksejä)
100 g margariinia

Täyte:
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl puolukkalikööriä (puolukkaliköörin sijaan käytin lakkalikööriä, joka toimi myös tässä kakussa!)
200 g puolukkahilloa
7 liivatelehteä

Koristelu:
50-100 g valkosuklaata
200 g puolukoita

1. Jauha keksit muruiksi esim. yleiskoneella. Sulata margariisi ja sekoita hyvin keksinmurujen kanssa.
2. Pingota leivinpaperi 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
4. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Yhdistä aineet ja sekoita puolukkahillo joukkoon.
5. Purista liivatteista vesi ja sulata ne 1/2 dl:ssa kiehuvaa puolukkalikööriä. Kun liivate seos on jäähtynyt hieman kaada se ohuena nauhana täyteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
6. Irrota kakku paletti veitsen avulla kakkuvuoasta.
7. Koristele kakku haluamallasi tavalla. (Kuvassa puolukoilla ja valkosuklaa spritsauksilla koristeltu kakku)