Sain äidiltäni Iloleipurin ihanan sydänkakkuvuoan, kiitos äiti! Vuoka on käytössä todella hyvä ja jämäkkä, materiaalina on valualumiini. Ja kakusta tulee ihanannäköinen=)
250 g | voita |
2,5 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
4 | kananmunaa |
1,5 tl | leivinjauhetta |
reilu 4 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | kermaa tai appelsiinimehua |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja pyöräytä joukkoon 0,5 dl kermaa. Ota taikinasta kolmannes ja sekoita siihen loput kermasta sekä kaakaojauhe. Kaada vaaleaa kakkutaikinaa hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja lusikoi sen päälle kerros ruskeaa taikinaa. Täytä vuoka vaalealla taikinalla. Pistele vuokaan muutama kerta haarukalla pohjia myöten. paista kakkua 175 asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.
Kommentit