2060330.jpg

Tämän herkullisen Sacherkakun ohje on peräisin kotiruoka keittokirjasta.

150 g tummaa suklaata
150 g rasvaa
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl aprikoosimarmelaadia
(sulatettua suklaata)

Kuorrutus:
170 g taloussuklaata (käytin itse kuorrutukseen fazerin sinistä taloussuklaan sijasta)
50-100 g rasvaa

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaalla vatkaimella. Lisää keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos, jauhot siivilän läpi kevyesti sekoittaen ja lopuksi varovasti valkuisvaahto.
Kaada taikina jauhotettuun ja tasapohjaiseen vuokaan. Paista 170'c lämmössä noin tunti. Kumoa vähän jäähtyneenä. Leikkaa kakku 2-3 osaan ja levitä väliin aprikoosimarmelaadia. Itse levitin marmelaadin lisäksi väliin myös sulatettua tummaa suklaata. Harjaa muruset pois kakun päältä ja reunoilta.
Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva joukkoon pienissä erissä. Anna kuorrutukset jäähtyä jähmeäksi. Kuorruta kakku kokonaan seoksella. Anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään. Kakku säilyy hyvänä parikin viikkoa.


2060332.jpg