Viikonloppuna on tullut leivottua pakkasta täyteen kuun lopussa olevia juhlia varten. Tänään tein mm. tämän tiikerikakun. Tein kakun silikonivuoassa, kuten näkyy. Minusta tavallisissa "vanhanajan" vuokissa on kivempi kakkuja tehdä, koska kakuista tulee kauniimpia. Onhan tässäkin vuoassa kiva kuvio, mutta se jää jotenkin huomioimatta, kun kakku ei ruskistu kunnolla. Paistoaikakin oli melkein tuplat normaalista, kun otin kakun 70min paiston jälkeen uunista ja se oli osittain raaka. Kaksi tuntia sitten paistoin, jotta tuli kypsäksi. Mutta hyvää tämä on (paistettu sitten missä vuoassa tahansa), siitähän ei pääse yli eikä ympäri

250 g

voita

 2,5 dl

sokeria

 1 tl

vaniljasokeria

 4

kananmunaa

 1,5 tl

leivinjauhetta

 reilu 4 dl

vehnäjauhoja

 1 dl

kermaa tai appelsiinimehua

 2 rkl

tummaa kaakaojauhetta


Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja pyöräytä joukkoon 0,5 dl kermaa. Ota taikinasta kolmannes ja sekoita siihen loput kermasta sekä kaakaojauhe. Kaada vaaleaa kakkutaikinaa hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja lusikoi sen päälle kerros ruskeaa taikinaa. Täytä vuoka vaalealla taikinalla. Pistele vuokaan muutama kerta haarukalla pohjia myöten. paista kakkua 175 asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.