1873495.jpg

1873498.jpg
 
Viime aikoina on tullut tehtyä voileipäkakkuja yhteen jos toiseenkin tilaisuuteen. Kuvilla varustettuna on valitettavasti vain lihakakun ohje, mutta laitan tähän myös kalakakun ohjeen. Nämä ohjeet on olleet meidän perheen käytössä pitkään eikä näiden voittanutta ole vielä vastaan tullut:)
 
Lihavoileipäkakku iso:

Täyte 1
400 g sulatejuustoa (koskenlaskijaa)
2 dl majoneesia
1 prk ransakankermaa
persiljaa

Täyte 2
400 g sulatejuustoa (koskenlaskijaa)
2 dl majoneesia
400 g palvikinkkua
2 suolakurkkua

Päällinen
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rankankermaa

Kalavoileipäkakku iso:

Täyte 1
2 prk fetajuusto
300 g tuorekurkkua
1 prk rahkaa
sitruunanmehua, pippuria, tilliä

Täyte 2
200 g sulatejuustoa (koskenlaskija)
400 g savukalaa
200 g purjoa
1 prk rahkaa
(maitoa tarvittaessa)

Päällinen sama kuin lihakakussa.

Eli täytteet jauhetaan massaksi tehosekoittimessa ja lisätään vuorotellen kerros kerrokselta kakun väleihin. Olen käyttänyt joka toiseen väliin tummaa ja joka toiseen väliin vaaleaa leipää sekä käyttänyt kostukkeena lihalientä.