1023147.jpg

Piti leipoa pullaa, kun oli hiivaa kaapissa palanen. Pullataikinan tein Kaarina Roinisen ohjeella kirjasta Iloisen leipojan kirja. Ohje on siellä nimellä kevyempi pullataikina. Tein taikinasta pitkon, jonka täytin paistonkestävällä omanamarmeladilla.

Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
15 g hiivaa (1/3 pkt)
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

Täyte:
Omenamarmeladia
Margariinia

Voiteluun munaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon n. 4dl jauhoista ja sekoita vellimäistä taikinaa hyvän sitkon aikaan saamiseksi. Lisää vähitellen jauhoja koko ajan alustaen, jätä n. 1 dl ja lisää se vasta rasvan jälkeen. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä rasva. Lisää loput jauhot vähitellen. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Peitä kulho tiukasti muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pihalle. Kauli puolesta taikinasta levy. Voitele margariinilla ja levitä omenamarmeladi levylle (ripottele halutessasi sokeria levylle). Kääri rullalle. Leikkaa pitkosta saksilla kielekkeitä reilusti yli puolenvälin ja käännä  joka toinen kieleke oikealle ja joka toinen vasemmalle. Valmista toisesta taikinan puolikkaasta halutessasi toinen pitko tai leivo pikkupulliksi.

Anna pitkon kohota. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle halutessasi raesokeria ja mantelilastuja. Paista uunin alaosassa 200'c 15-20 minuuttia.