1713169.jpg
Pitkään on jo pitänyt tätä kotoista juustoa tehdä ja nyt makulehden reseptillä päätin kokeilla. Ja olipas hyvää=)

3 l rasvatonta maitoa
1 l piimää
3 munaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Siirrä kattila liedeltä. Vatkaa munat sekä piimä sekaisin ja lisää seos kuumaan maitoon. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna juustomassa kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Jäähdytä seos.

Nosta juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään. Ripottele suola-sokeriseos massakerrosten väliin. Käännä sideharso juustomassan päälle. Pane valutusastia juustomuotin alle ja nosta juusto jääkaappiin vuorokaudeksi.

Kumoa juusto tarjoiluvadille. Halutessasi voit ruskistaa pinnan grillivastuksien alla uunissa.