1295877.jpg

Tämän ohjeen löysin Marien blogista ja hyvä ohje olikin. En ollut aiemmin tehnyt Sweet&Sour kanaa ja tällä ohjeella onnistuin heti. Muuntelin ohjetta hieman: Käytin  noiden kasvisten lisäksi tuorekurkkua ja kirsikkatomaattia ja jätin bambun sekä inkiväärin pois. En löytänyt myöskään maizenajauhoja mistään, joten kastikkeesta ei tullut tarpeeksi paksu, kun vehnäjauhoilla pelasin. Mutta hyvää tästä huolimatta. Tässä Marien alkuperäinen ohje:


Hapanimelää kanaa (noin 5-6 annosta)

4 maustamatonta broilerin rintafilettä

1 sipuli

225g purkki viipaloituja bambubversoja

2 x 227g säilykepurkki ananaspaloja mehussa

410g säilykepurkki minimaissia suolaliemessä

1 vihreä paprika

1/2 punainen paprika

1 punainen mieto chili

Hapanimeläkastike:

Ananaspurkkien mehut (noin 2-3 dl)

3 dl vettä

1/2 dl tomaattipyrettä

1 valkosipulin kynsi

2cm pätkä raastettua tuoretta inkivääriä

1 kanaliemikuutio

1-2 rkl kalakastiketta (osterikastike käy myös)

Loraus soijaa

1 rkl etikkaa

2 rkl sokeria

2-3 rkl maizena suurustetta + 1/2 dl kylmää vettä

Paistamiseen öljyä

Nosta lihat puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Leikkaa kanafileeta pieniksi paloiksi.

Huuhdo ja pilko paprikat. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Valuta maissi ja leikka pienemmiksi paloiksi. Valuta bambunversot.

Ruskista kanapaloja öljyssä muutama minuutti, lisää sipuli. Paista kunnes kana on kypsää. Lisää maissi, bambunversot, ananaspalat (säästä mehu kastiketta varten) sekä pilkottu chili. Lisää vesi, ananasmehu, tomaattipyre. Raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri joukkoon. Lorauta sekaan hieman soijaa, kalakastike, etikka, lisää kanaliemikuutio ja sokeri. Sekoita maizena kylmään vesitilkaan ja sekoita kastikeeseen. Keitä muutama minuutti kunnes katike on sakeutunut hieman. Koemaista ja lisää tarvittaessa soijaa tai muita mausteita.