Hapanimelää kanaa (noin 5-6 annosta)
4 maustamatonta broilerin rintafilettä
1 sipuli
225g purkki viipaloituja bambubversoja
2 x 227g säilykepurkki ananaspaloja mehussa
410g säilykepurkki minimaissia suolaliemessä
1 vihreä paprika
1/2 punainen paprika
1 punainen mieto chili
Hapanimeläkastike:
Ananaspurkkien mehut (noin 2-3 dl)
3 dl vettä
1/2 dl tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
2cm pätkä raastettua tuoretta inkivääriä
1 kanaliemikuutio
1-2 rkl kalakastiketta (osterikastike käy myös)
Loraus soijaa
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
2-3 rkl maizena suurustetta + 1/2 dl kylmää vettä
Paistamiseen öljyä
Nosta lihat puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Leikkaa kanafileeta pieniksi paloiksi.
Huuhdo ja pilko paprikat. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Valuta maissi ja leikka pienemmiksi paloiksi. Valuta bambunversot.
Ruskista kanapaloja öljyssä muutama minuutti, lisää sipuli. Paista kunnes kana on kypsää. Lisää maissi, bambunversot, ananaspalat (säästä mehu kastiketta varten) sekä pilkottu chili. Lisää vesi, ananasmehu, tomaattipyre. Raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri joukkoon. Lorauta sekaan hieman soijaa, kalakastike, etikka, lisää kanaliemikuutio ja sokeri. Sekoita maizena kylmään vesitilkaan ja sekoita kastikeeseen. Keitä muutama minuutti kunnes katike on sakeutunut hieman. Koemaista ja lisää tarvittaessa soijaa tai muita mausteita.
Kommentit