1962180.jpg

Tämäkin on tehty Maku-lehden ohjetta mukaille, mutta hieman muunnellen.

2 1/2 dl vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
250 g silakkafileitä
1/2 dl sinappia
2 rkl sokeria
1/2 rkl viinietikkaa
1–1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria rouhittuna
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
3/4 dl öljyä
1 rkl tilliä hienonnettuna

Sekoita vesi ja väkiviinaetikka kulhossa. Poista silakkafileistä nahka vetäisemällä. Nosta fileet etikkaliemeen. Anna fileiden marinoitua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Sekoita toisessa kulhossa sinappi, sokeri, viinietikka, suola ja pippurit. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi tillisilppu.

Valuta silakkafileet hyvin marinadista. Lado fileet puhtaaseen, kannelliseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Käännä kansi kiinni ja kääntele purkkia, jotta kaikki fileet uivat varmasti kastikkeessa. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi tai pari.