1987995.jpg

Tein ensikertaa näitä karjalalaisia perinneherkkuja ja olivat kyllä hyviä. Täytevaihtoehtojakin on pilvin pimein ja ensi kerralla kokeilen muna-riisitäytettä.

Perunataikina:

1,5kg kuorittuja perunoita
2,5dl vehnäjauhoja
1kpl kananmunaa
0,5 rkl suolaa

Sipulitäyte:

Kuullotettua sipulia
valkosipulia
loraus siirappia
vähän smetanaa
suolaa
(voisiko olla epämääräisemmät ohjeet, heh)

Keitetyt perunat survotaan tai tai soseutetaan yleiskoneella lisää kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Sekoita taikinaksi.Leivo noin 10cm halkaisijaltaan pyöreitä kakkaroita. Laita kakkaran toiselle reunalle sipulitäytettä. Taita toinen reuna päälle. Sulje reunat tiiviiksi. Paista puolikuun muotoisia vatruskoita  225 C* n. 15-20min.Voitele voisulalla ja laita leivinliinan alle jäähtymään.
Tarjoa voin kera tai sellaisenaan.