Pitkästä aikaa yritän palailla päivittelemään tänne uusia ohjeita. Aika pitkä tauko tässä onkin jo pidetty ja sillä aikaa on muuttunut niin asuinpaikkakunta kuin työpaikkakin. Tässä on nyt kuitenkin meidän perheen suosikkireseptiksi noussut täytetty uunileipä, joka on paitsi helppo tehdä, myös tosi tosi hyvää! Ohje on alunperin kinuskikissalta, mutta pieniä muutoksia olen alkuperäiseen tehnyt.

2 leipää

Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
1 ps (n. 1 dl) perunasosejauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 punasipuli
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 mm cayannepippuria
100 g kinkkuleikkelettä
100 g valkosipulituorejuustoa
¼ ruukkua timjamia

00aa1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet, perunasosejauhe ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa sipuli siivuiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota kasviksia öljytilkassa n. 5 minuuttia. Mausta cayennepippurilla. Anna jäähtyä. Hienonna poro ja yhdistä kasvisten kanssa.

Kauli taikinasta kaksi soikion muotoista levyä. Sivele pinnalle valkosipulituorejuustoa. Levitä keskiosaan täyte. Silppua täytteen päälle timjamia. Käännä levyn reunoja hieman sisäänpäin ja taita ne sitten keskiosaa kohti siten, että reuna tulee hieman täytteen päälle. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Painele reunoihin sormilla ryppyjä karjalanpiirakan tyyliin. Kohota liinan alla 5-10 minuuttia.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Mikäli leivän reunat uhkaavat tummua uunissa liikaa, suojaa pinta foliolla.