Nämä jalkkärikorit oli suhteellisen helppo valmistaa ja niiden sisällä voi tarjota monenlaisia herkkuja. Itse tarjosin jäätelöä, mutta esimerkiksi rahka käy myös oikein hyvin. Ohje on Kotiliedestä.
100,0 g | voita tai margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3,0 dl | suuria kaurahiutaleita |
1,0 rkl | vehnäjauhoja |
1,0 tl | leivinjauhetta |
1 | kananmuna |
- Sulata
kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila levyltä.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää
taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna.
- Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.
- Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii karralla 12 kauralastua.
- Kypsennä
pellillinen kerralllaan 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes
kauralastut ovat vaaleanruskeita.
- Jäähdytä kauralastut pienten kuppien tai lasien sisällä, niin että ne muodostavat korin.
- Kauralastut säilyvät rapeina ja ehjinä tiivikantisessa, laakeassa tölkissä.
Kommentit