1673667.jpg

Nämä jalkkärikorit oli suhteellisen helppo valmistaa ja niiden sisällä voi tarjota monenlaisia herkkuja. Itse tarjosin jäätelöä, mutta esimerkiksi rahka käy myös oikein hyvin. Ohje on Kotiliedestä.

100,0 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
3,0 dl suuria kaurahiutaleita
1,0 rkl vehnäjauhoja
1,0 tl leivinjauhetta
1 kananmuna


  1. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna.
  2. Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii karralla 12 kauralastua.
  4. Kypsennä pellillinen kerralllaan 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes kauralastut ovat vaaleanruskeita.
  5. Jäähdytä kauralastut pienten kuppien tai lasien sisällä, niin että ne muodostavat korin.
  6. Kauralastut säilyvät rapeina ja ehjinä tiivikantisessa, laakeassa tölkissä.