Hampurilaissämpylät:
(8-12 kpl koosta riippuen)
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä
Voiteluun:
maitoa
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi.
2. Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinalla peitettyvä.
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyöritä paloista pyöreät sämpylät. (Näistä tuli aika pieniä, eli jos haluat kunnon sämpylät niin jaa takina 8 osaan.)
4. Pane sämpylät pellille ja paina kädellä matalammaksi. Anna kohota liinan alla .
5. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Hampurilaispihvit:
(4-7 kpl koosta riippuen)
400 g jauhelihaa
1 keltuainen
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
chilijauhetta
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja paista pihveiksi pannulla.
Kokoa hampurilaiset, itse käytin seuraavia täytteitä:
Kevyt majoneesi
Sinappi
Ketsuppi
Suolakurkku
Lehtisalaatti
Tomaatti
Cheddarjuusto
Kommentit