Leipä oli eräänä iltana päässyt loppumaan ja nämä skonssit valmistuivat
käden käänteessä ja olivat herkkua!
Perustaikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja 3/4 dl kaurahiutaleita
1 1/4 tl leivinjauhetta
100 g voita
3/4 dl kermaa tai maitoa
1 muna
1/4 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
voiteluun muna
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää voi ja hiero seos murusiksi. Lisää kerma tai maito, muna ja suola sekäjuustoraaste. Puristele taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile palat pellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista skonsseja 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskettuneita.
Tarjoa heti voin kanssa.
Kommentit