Tein sämpylöitä minulle uudella tavalla: kohottamalla ensin "taikinajuuri" kuplivaksi ja kohottamalla sämpylät lopullisesti vasta pellillä. Näistä tulikin sitten todella pehmeitä ja kohosivat tosi hyvin. Nam! Ohjeesta tuli 20kpl hyvänkokoisia sämpylöitä. Nyt on pakkanen pullollaan=)

 

Juureen:

0,5 l maitoa

50 g hiivaa

5 dl sämpyläjauhoja

 

Lisätään myöhemmin:

2 tl sokeria

2 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sulatettua margariinia

 

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää sämpyläjauhot taikinaan, saat vellimäisen seoksen. Peitä kulho leivinliinalla ja annan taikinan kohota lämpimässä paikassa 10-15 minuuttia niin että taikina kuplii.

Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan. Lisää rasva alustuksen loppuvaiheessa. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota kunnolla leivinliinan alla.

Voitele halutessasi vedellä tai maidolla (itse en voidellut) ja paista 225'c noin 10-15 minuuttia.