1238856411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouluisia konvehteja pyörii vieläkin kaapin nurkissa ja päätin tuhota osan Dacaposuklaista tällaiseen suklaamousseen, jonka alkuperäinen ohje löytyi Maku-lehden sivuilta. Lisäsin joukkoon vain rouhitut Dacapot ja hyvää tuli.

100 g tummaa suklaata
3 isoa, huoneenlämpöistä munaa
2-3 rkl kaakao-, kahvi-, espresso- tai kahvi-konjakkilikööriä
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
kourallinen dacapokarkkeja

Sulata tummasuklaa, katso ohje pakkauksesta.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset siten, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisten joukkoon.

Kaavi sulatettu suklaa nuolijalla kulhoon. Vatkaa suklaan joukkoon likööri, siivilöity kaakaojauhe, vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää sokeri vaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahto suklaaseokseen varovasti sekoittaen neljässä erässä, jolloin mousseen tulee hyvä rakenne. Rouhi dacaposuklaa ja lisää moussevaahtoon.