1720406.jpg

1720341.jpg

Bangkokissa tuli sushia syötyä monesti ja niimpä rohkenin kokeilemaan sen valmistusta kotikeittiössäkin. Ja eihän se ollut edes vaikeaa. Raaka-aineet on täällä melko kalliita (tai ainakin täällä meilläpäin, kun ei ole etnisiä kauppoja), mutta hyviä näistä tuli. Sisällä on 1.) graavilohta, wasabia ja kurkunpala ja 2.) tonnikalapasteijaa, wasabia ja kurkunpala. Riisin tein Makulehden Suomisushiriisi-ohjeella. Pienensin tuon ohjeen määrää ylipuolella, mutta laitan tähän nyt alkuperäisen.

7 dl puuroriisiä
9 dl vettä
7 rkl omenaviinietikkaa
5 rkl sokeria
1/2 rkl suolaa

Huuhtele riisiä viileällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Kumoa riisi paksupohjaiseen kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.

Kiehauta riisi, käännä lämpö minimiin ja peitä riisi kannella. Anna poreilla 10 min ja käännä sitten lämpö pois päältä. Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä 15 minuutiksi.

Kiehauta pienessä kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin joukkoon ja jäähdytä riisi.