Tämän jäädykkeen ohjeen otin Yhteishyvän ruokalehdestä (03/08). Tai minulla siitä ei tullut jäädykettä, kun meidän jääkaapin pakasteosio ei sitä jäädyttänyt. Mutta tämä oli ihan mielettömän hyvää ihan sellaisena rahkamaisenakin. Muunsin ohjetta hieman ja jätin alkuperäisessä ohjeessa olleet kookoshiutaleet pois. Kuvaa ei valitettavasti ole.

2 keltuaista
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
1 prk (410 g/230 g) säilykepersikanpuolikkaita mehussa
200 g maitorahkaa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma erikseen vaahdoksi. Valuta persikat mehusta ja kuutioi pieniksi. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään. Vuoraa pitkulainen leipä- tai jäädykevuoka muovikelmulla ja kaada jäädykemassa vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.