1850130.jpg

Leivoin erääseen tilaiusuuteen 100kpl yllä olevia pursotin pikkuleipiä. Koristeluun mallia löysin Hannan keittiöstä ja ohje on Kotiruoka kirjasta. Alla olevat ässät tein niin ikään Kotiruoka  kirjan ohjeella.

Pursotetut pikkuleivät:
400 g rasvaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Muotoile pikkuleiviksi ja paista 175'c 10-15 minuuttia.

Hyvät ässät:
125 g rasvaa
3 dl sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:
2 rkl sokeria
1 1/2 tl kanelia

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä viileässä noin 30 minuuttia.
Leivo taikinasta sormen paksuisia tankoja ja kierittele ne sokeri-kaneliseoksessa. Leikkaa tangot noin 7 cm pituisiksi paloiksi ja muotoile ne ässiksi. Paista 175'c noin 10 minuuttia.


1850151.jpg