941325.jpg

Tykkään tehdä murotaikina pohjaisia piirakoita erilaisina muunnelmina, tässä taas yksi sellainen. Tässä piirakassa voi raparperin sijaan käyttää omenaa, mustikoita, vadelmia yms. Ja mieleisen jogurtin voi valita täytteen mukaan.

Pohja:

100g margariinia

1dl sokeria

1 1/2dl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

Täyte:

2dl maustettua jogurttia (itse käytin Valion karpalo-granaattiomenaa, mutta tähän käy periaatteessa ihan  mikä vain maku)

1 muna

n.3-4dl raparpereja

sokeria maun mukaan


Vaahdota pehmeä rasav ja sokeri. Lisää muna joukkoon hyvin sekoittaen. Ja sitten jauho-kaurahiutale-leivinjauhe seos nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle.

Laita raparperit vuokaan ja lisää niiden päälle sokeria maun mukaan. Sekoita muna ja jogurtti ja kaada raparperien päälle. Paista 200'c n. 30min.