Tykkään tehdä murotaikina pohjaisia piirakoita erilaisina muunnelmina, tässä taas yksi sellainen. Tässä piirakassa voi raparperin sijaan käyttää omenaa, mustikoita, vadelmia yms. Ja mieleisen jogurtin voi valita täytteen mukaan.
Pohja:
100g margariinia
1dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl maustettua jogurttia (itse käytin Valion karpalo-granaattiomenaa, mutta tähän käy periaatteessa ihan mikä vain maku)
1 muna
n.3-4dl raparpereja
sokeria maun mukaan
Vaahdota pehmeä rasav ja sokeri. Lisää muna joukkoon hyvin sekoittaen. Ja sitten jauho-kaurahiutale-leivinjauhe seos nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle.
Laita raparperit vuokaan ja lisää niiden päälle sokeria maun mukaan. Sekoita muna ja jogurtti ja kaada raparperien päälle. Paista 200'c n. 30min.
Kommentit