Naan-leipä:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja
voiteluun; sulatettua voita
pinnalle; seesamin- tai unikonsiemeniä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.
Kurkku-raita:
n. 10 cm pätkä kurkkua
2 dl ruokajugurttia
1/2 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl suolaa
Raasta pesty kurkku karkeaksi raasteeksi ja puserra neste pois. Sekoita jugurttiin inkivääri, suola ja kurkkuraaste. Tarjoa kylmänä.
Kommentit