1229536.jpg

Ollaan vähän sairasteltu ja päätin tehdä flunssaruuaksi kotoista jauhelihakeittoa. No kaupasta löytyi peruna, porkkana ja jauheliha. Ei siis muita keittojuureksia. Ostin sitten lisäksi pikkumaisseja ja kevätsipulia. Se siitä perinteikkyydestä. Chilijauhetta lorahti niin, että avasi tukkoisen nenän hetkessä:)

300g jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
0,5 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
3 perunaa
1 porkkana
5 minimaissia
pari vartta kevätsipulia
chilijauhetta
loraus ketsuppia

Ruskista jauheliha kattilassa. Kuori sillä aikaa perunat, valkosipuli ja porkkana ja kuutioi ne. Pilko myös maissi ja pätki kevätsipuli. Lisää ruskistetun jauhelihan sekaan valkosipulit ja sekoita hetki. Lisää vesi ja loput ainekset. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.