1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 pkt (90 g) pekonia
1 rkl oliiviöljyä
500 g jauhelihaa
suolaa, rouhittua mustapippuria
1,5 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
(maustamatonta, yrteillä tai chilillä maustettua)
2 dl vettä
1,5 dl puna- tai valkoviiniä
1 rkl vasikanfondia tai 1/2 lihaliemikuutiota
0,5 dl persiljaa silputtuna
Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista jauheliha murumaiseksi ja siirrä sivuun odottamaan. Ruskista hienonnettu pekoni ja lisää kasvikset joukkoon. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia.
Lisää ruskistettu jauheliha,mausteet, tomaattimurska,vesi,viini ja fondi tai lihaliemikuutio. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 1–4 tuntia (itse haudutin 4 tuntia ja oli kyllä mielettömän hyvää!). Mitä pidempään haudutat, sen parempi maku.¨
Sekoita persiljasilppu kastikkeeseen.
Kommentit