1605653.jpg

Tämän ihanan pastan ohjeen otin Makulehdestä, mutta muunsin sitä hieman. Aikaa vieväähän tämän tekeminen on, mutta aikaa kuluu vain hauduttamiseen, kaikki on kuitenkin helppoa tehdä.

1 porkkanaa
1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 pkt (90 g) pekonia
1 rkl oliiviöljyä
500 g jauhelihaa
suolaa, rouhittua mustapippuria
1,5 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
(maustamatonta, yrteillä tai chilillä maustettua)
2 dl vettä
1,5 dl puna- tai valkoviiniä
1 rkl vasikanfondia tai 1/2 lihaliemikuutiota
0,5 dl persiljaa silputtuna

Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana ja sipuli karkeaksi.Viipaloi tai hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna pekoni.

Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista jauheliha murumaiseksi  ja siirrä sivuun odottamaan. Ruskista hienonnettu pekoni ja lisää kasvikset joukkoon. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Lisää ruskistettu jauheliha,mausteet, tomaattimurska,vesi,viini ja fondi tai lihaliemikuutio. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 1–4 tuntia (itse haudutin 4 tuntia ja oli kyllä mielettömän hyvää!). Mitä pidempään haudutat, sen parempi maku.¨

Sekoita persiljasilppu kastikkeeseen.