Kokeilin tällaista kukkakaalimuusia, kun yritän syödä "hiilihydraattitietoisesti", ja tämäpä oli suurista ennakkoluuloistani huolimatta ihan todella hyvää. Pesto antoi mukavaa makua muusille. Kylkiäisenä oli edellipäiväinen jauhelihapihvi ja paistettuja papuja. Ohje on kirjasta Hiilihydraattitietoista kotiruokaa.
Kukkakaalimuusi:
500 g kukkakaalia (itse käytin pakastetta)
1 rkl voita
1/2 dl kermaa
1 rkl pestoa
suolaa
(lisäsin myös vähän kuivattua ruohosipulia)
Keitä kukkakaalit kypsiksi kana- tai kasvisliemessä. Kaada liemi pois ja soseuta kypsät kukkakaalit sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen voi, kerma, pesto ja mauseet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit