1591425.jpg

Monessa blogissa on viimeaikoina tehty kebabia ja niimpä minäkin päätin kokeilla. Eikä yhtään hullumpaa tullut. Ohjeen otin Mimmin keittiöstä ja mittasuhteet olivat oikein hyvät (ehkä tuota suolaa laitan ensi kerralla hieman vähemmän). Kebabia tarjosin iskenderinä leipäkuutioiden ja kastikkeiden kanssa. Leipänä oli aiemminkin tekemääni naanleipää, joka on juuri sopivaa tähän. Kastikkeina oli valmista kebabkastiketta sekä valkosipulijugurttia (bulgarianjugurttiin sekoitin hieman suolaa ja valkosipulijauhetta).

0.8 kg naudan jauhelihaa
0.4 kg sika-nauta jauhelihaa
4 tl suolaa
4 tl aromisuolaa
3 tl mustapippurirouhetta
3 tl paprikajauhetta
1½ tl korianteria (jauhettua)
3 tl valkosipulisuolaa
2 maustemittaa chiliä
2 rkl kuivattua persiljaa
lähes 1dl öljyä

Kebab valmistettiin vatkaamalla aineksia yleiskoneella kymmenisen minuuttia. Massasta tulee tahnamaista. Sitten vaan kebabliha kääritään mahdollisimman tiiviiksi pötköksi kaksinkertaiseen folioon ja kiristetään päistä kierämällä. Kypsennys 100 asteessa 4 tuntia.