Tässä siis minun versioni:
150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
Täyte:
4 liivatelehteä
0,5 dl mansikkamehua
1 muna
0,5 dl sokeria
2 dl kevyt vispiä
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl mansikoita
Koristeeksi:
sulatettua suklaata
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-sokerivaahtoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden seokseen yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Parhaiten se käy, kun annostelet ensin taikinan nokareina leivinpaperin päälle työpöydällä ja levität sen veitsellä tai lastalla tasaiseksi. Vedä vasta sitten leivinpaperi taikinoineen pannuun.
Vatkaa marenkia varten valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä hetki sokerin lisäämisen jälkeen. Levitä marenki taikinan päälle.
Paista uunin alimmalla ritilällä 175'c n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa pannulla.
Vedä jäähtynyt marenkikakkulevy varovasti papereineen pannulta työpöydälle ja leikkaa kahteen osaan. Irota varovasti pitkällä lastalla irti leivinpaperista. Nosta varovasti toinen levy tarjoiluastiaan.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.Puserra vesi liivatteista ja liuota ne kuumentaen mansikkamehun joukkoon.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin mansikkamehu-liivateseos ja sen jälkeen kermavaahto ja lopuksi mansikat.
Kun seos alkaa vähän hyytyä kaada se pohjalevylle ja levitä tarvittaessa. Nosta toinen levy varovasti päälle. Koristele pinta sulatetulla suklaalla.
Säilytä jääkaapissa. Leikkaa halutessasi paloiksi tai tarjoa kokonaisena kakkuna.
Kommentit