Lihiksiä tehtyäni en raaskinut heittää öljyjä menemään ja jotain piti tehdä "uusiokäyttääkseen" tuon öljyn. Aluksi meinasin tehdä munkkeja, mutta sitten törmäsin Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset kirjassa donitsiohjeeseen. Tämä ohje on hyvä ja helppo. Ja donitseista tuli super hyviä! Päällä ylemmissä donitseissa on kinuskikuorrutus ja suklaata ja alemmissa sokerikuorrute, jonka värjäsin elintarvikevärillä punaiseksi.

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl maitoa

1dl kuohukermaa

1/2 dl sulatettua margariinia tai voita

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl vaniliinisokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito, kerma ja jäähtynyt rasvasula.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi (jauhoja todella tarvitaan, koska taikina on tosi tarttuvaa!).

Ota levystä juomalasilla tai muulla muotilla pyöreitä levyjä. Tee reikä keskelle pienemmällä muotilla.

Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Kypsennä leivonnaisia molemmilta puolilta noin 2 minuuttia. Ota donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.