1240945715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mimmiltä löytyi hyvä ohje kinkkuhyrriin ja näitä teinkin etukäteen vapuksi ja laitoin pakkaseen odottamaan. Rahkavoitakina oli helppo tehdä ja näistä tuli oikein herkullisia. Tässä ohje:

Rahkavoitaina:

(20 - 25 hyrrään)

250 g margariinia tai voita

250 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g maitorahkaa

Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita taikina kovettumaan kylmään muutamaksi tunniksi tai esim yön yli.

Täytteeksi:

300 g kinkkusuikaleita

300 g juustoraastetta (osa päälle )

tuoretta paprikaa pikku kuutiona

kuivattua ruohosipulia

 

Kauli kovettunut taikina levyksi ( n. 25 x 60 cm) ja lisää täytteet levylle. Täytetty levy rullataan kiinteäksi rullaksi ja liitoskohta nipistellään kiinni pitkältä sivulta. Rulla leikataan 2-2½ cm kiekoiksi ja ne nostetaan pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele hyrrät munalla ja paista 225'c kauniin ruskeiksi uunin keskitasossa.