Mimmiltä löytyi hyvä ohje kinkkuhyrriin ja näitä teinkin etukäteen vapuksi ja laitoin pakkaseen odottamaan. Rahkavoitakina oli helppo tehdä ja näistä tuli oikein herkullisia. Tässä ohje:
Rahkavoitaina:
(20 - 25 hyrrään)
250 g margariinia tai voita
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita taikina kovettumaan kylmään muutamaksi tunniksi tai esim yön yli.
Täytteeksi:
300 g kinkkusuikaleita
300 g juustoraastetta (osa päälle )
tuoretta paprikaa pikku kuutiona
kuivattua ruohosipulia
Kauli kovettunut taikina levyksi ( n. 25 x 60 cm) ja lisää täytteet levylle. Täytetty levy rullataan kiinteäksi rullaksi ja liitoskohta nipistellään kiinni pitkältä sivulta. Rulla leikataan 2-2½ cm kiekoiksi ja ne nostetaan pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele hyrrät munalla ja paista 225'c kauniin ruskeiksi uunin keskitasossa.
Kommentit