1618180.jpg

1 1/2 kg:n painoinen valkokaali
vettä
1 tl suolaa

Täyte:
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1-2 munaa
1 dl kaalin keitinlientä
1 tl suolaa
1/4 tl valko- tai mustapippuria
1 tl meiramia
2-3 dl hienonnettua kaalia
2 dl keitettyä riisiä

Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla mautetussa vedessä 10-20 minuuttia, kunnes se pehmenee.  Irrota uloimmat lehdet varovasti sitä mukaa, kun ne kypsyvät. Jäähdytä lehtiä nurinpäin käännetyn kulhon päällä. Valuta kypsä kaali.

Seikoita hienonnettu sipuli, muna, neste ja mausteet raa'an jauhelihan joukkoon ja vaivaa tasaiseksi. Hienonna kaalin sisimmät lehdet ja lisää ne riisin kanssa mureketaikinaan.

Levitä kaalin suuret lehdet työlaudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle pari lusikallista täytettä ja paketoi ne. Nosta kääryleet vieri viereen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valuta niiden päälle siirappia ja pane jokaiselle kääryleelle voinokare.

Kypsennä 175'c runsas tunti. Valele kääryleitä paiston aikana keitinliemellä. Pienennä lämpöä lopussa.