1095684.jpg
Kun unohtui ostaa kaupasta leipää, niin leipomaanhan siinä sitten täytyi ruvata. Resepti on taas peräisin Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta, tällä kertaa rieskat ovat ruikiisempia versioita tavanomaisista perunarieskoista. En ollut ennen tehnyt rieskoja perunamuusijauheesta, vaan väsännyt itse myös muusin. Tämä valmisjauhe kyllä nopeutti tekoa niin, että rieskat syntyivät hetkessä. Oikein hyviä olivat!

Taikina:
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl maitoa
50 g voita tai margariinia
1 1/2 dl perunamuusijauhetta
1 tl suolaa
1 dl karkeita puuroruisjauhoja
2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Paistamisen jälkeen:
Voisulaa

Kuumenna vesi-maito-voiseos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunamuusijauhe. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita soseen joukkoon suola ja jauhot.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi. Käytä apuna jauhoja. Tee veitsellä/taikinapyörällä rieskojen pintaan vinoristikot. Paista 250 asteessa uunin keskiritilällä 15-20 minuuttia. Voitele pinta paiston jälkeen voisulalla. Tarjoa lämpimänä.