Taikina:
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl maitoa
50 g voita tai margariinia
1 1/2 dl perunamuusijauhetta
1 tl suolaa
1 dl karkeita puuroruisjauhoja
2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Paistamisen jälkeen:
Voisulaa
Kuumenna vesi-maito-voiseos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunamuusijauhe. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita soseen joukkoon suola ja jauhot.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi. Käytä apuna jauhoja. Tee veitsellä/taikinapyörällä rieskojen pintaan vinoristikot. Paista 250 asteessa uunin keskiritilällä 15-20 minuuttia. Voitele pinta paiston jälkeen voisulalla. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit