1289382.jpg

Meillä ei ole uunia, mutta halusin kuitenkin jotain yrittää leipoa täällä. Löysin muutamia rieskareseptejä, mutta päädyin tähän Arjen leivontanurkan naan-leipä reseptiin. Ja hyvä niin,sillä jatkossa en enää teekään naan-leipää uunissa (niinkuin ennen tein), vaan jatkossa pannulla. Nämä oli ihan mielettömän hyviä. Ja menoa ei haitannut edes se, etten omista minkäänlaista mittaa enkä kaulinta:)! Lisäksi tein tsatsikidippiä.

Naan-leivät:

500 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
1 kpl kananmuna
1 rkl voita tai ghitä (kirkastettua voita)
1,25 dl jogurttia
2,5 dl maitoa

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää vatkattu muna, sulatettu voi ja jogurtti sekä vähitellen maito, kunnes muodostuu pehmeä taikina. Peitä kulho kostealla liinalla ja anna vetäytyä lämpimässä noin 2 tuntia. Vaivaa taikinaa hyvin jauhoitetulla alustalla 2-3 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja kauli osat noin 15 sentin pituisiksi soikioiksi. Sivele soikiot öljyllä tai sulatetulla voilla ja paista öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Tsatsikidippi:

2 dl maustamatonta jogurttia
puolikas kurkku raasteena
4 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä

Ripottele raastetun kurkun päälle suola ja "itketä" kurkkua n. 10min. Purista neste raasteesta ja sekoita jogurttiin. Lisää valkosipuli hienonnettuna sekä öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna vetaytyä jääkaapissa noin tunti.