1561993.jpg

1 pkt Sunnuntain piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte:
100g savukinkkua suikaleina
puolikas paprika
reilu 100g emmentalia
n.0,5 dl hienonnettua persiljaa (tuoretta)

2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Taputtele sulanut taikina vuokan pohjalle. Painele pohjaan reikiä, ettei taikina nouse uunissa liikaa ja laita 225'c uuniin noin 10 minuutiksi. Valmista täyte. Pilko kinkku, raasta juusto, pilko paprika ja hienonna persilja. Helpotusta saa tietenkin käyttämällä juustoraastetta ja valmiita kinkkusuikaleita. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää kerma ja mausteet joukkoon. Ota pohja uunista ja ripottele ainekset puolikypsälle pohjalle ja kaada munakermaseos päälle. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.