Olen aiemminkin tehnyt itse lihapiirakoita, mutta tämä ohje, jonka löysin Elämä makeaksi -blogista, lyö kyllä aiemmat ohjeet mennen tullen. Taikina oli helppoa käsitellä ja ohjeesta tuli 12kpl aika muhkeita lihiksiä. Täytettä vähän muokkasin jättämällä kanamunat pois, kun mies ei oikein välitä=) Ullan ohjeessa oli käytetty kalkkunanjauhelihaa, mutta minä käytin sika-nautaa. Toimi!

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

täyte:

3 dl keitettyä riisiä
400 g jauhelihaa
1 sipulia
1½ tl suolaa
1 tl mustapippuria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan noin 15 cm pyöreällä muotilla paloja. (Itse leikkelin neliön muotoisia paloja taikinasta ja rullasin piirakat "oikeanmuotoisiksi" pienellä lautasella).
Laita jokaiselle palalle 2-3 rkl täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.
Kuumenna öljy 180 asteeseen kattilassa ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.