1010598.jpg
Tämä ohje on Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta. Ainoa ero on, että ohjeeseen olisi pitänyt tulla myös ohrajauhoja, mutta kun sattuivat olemaan loppu käytin vain sämpyläjauhoja. Hyvä ohje mielestäni. Tuosta määrästä tein 6 keskikokoista rieskaa ja yhden ison.

5 dl perunasosetta

2 munaa

1 tl suolaa

n. 4-5 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä uuni 250'c asteeseen. Sekoita munat, suola ja jauhot jäähtyneeseen soseeseen puuhaarukalla sekoittaen. Nosta taikinaa pellille leivinpaperin päälle ja taputtele siitä haluamasi kokoinen rieska jauhotetuilla käsillä. Painele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista uuni keskitasolla n. 15-18 minuuttia.


1010604.jpg