1062896.jpg

Bongasin tämän ohjeen tämän päivän Helsingin Sanomien ruoka&juoma osiosta. Näistä tuli tosi hyviä! Ohjeessa kehoitettiin tekemään tämä kunnon annos (20kpl), koska nämä voi huoletta pistää pakkaseen. Minäkin tein näitä tuleviin pikkujouluihin purtavaksi näin etukäteen!

Alkuperäiseen ohjeeseen ei tullut riisiä täytteeseen, mutta minä lisäsin 2 dl keitettyä riisiä siihen.

Kuori:
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl grahamjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g naudanjauhelihaa
70 g pekonia
1 sipuli
1/2 punaista paprikaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
hiukan hienonnettua chiliä
75 g sinihomejuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
(2 dl keitettyä riisiä)

Keittämiseen:
3-4 dl öljyä


Valmista ensin täyte. Hienonna sipuli ja ruskista pannulla yhdessä pekonikuutioiden kanssa. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.

Lisää paprikakuutiot, mausteet, jauho ja sinihomejuustomurut. Sekoita aineet keskenään ja tarkista maku. Jäähdytä.

Valmista kuoritaikina sekoittamalla haaleaan veteen hiiva, suola ja jauhot. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. (Tässä kohtaa minulla ei kyllä riittänyt tuo 6 dl vaan laitoin n. 7,5 dl vehnäjauhoja).

Jaa taikina kahteenkymmeneen osaan ja leivo osista pyöreitä, ohuita kuosiosia.

Nosta jäähtynyttä täytettä kuorien toiselle puoliskolle ja levitä täyte ohueksi kerrokseksi. Nosta toinen reuna kanneksi ja ummista reunat huolellisesti. (Kahvikupin aluslautanen on hyvä apu tässä hommassa. Kun olet nostanut toisen reunan kanneksi, leikkaa siisti reuna lautasen reunalla. Pysy kiinni paiston aikana ja tästä tulee siisti jälki.)

Kuumenna öljy padassa ja paista piiraat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Imeytä ylimääräinen öljy piiraista talouspaperiin. Tarjoa piiraan lämpiminä.