Alkuperäiseen ohjeeseen ei tullut riisiä täytteeseen, mutta minä lisäsin 2 dl keitettyä riisiä siihen.
Kuori:
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl grahamjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g naudanjauhelihaa
70 g pekonia
1 sipuli
1/2 punaista paprikaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
hiukan hienonnettua chiliä
75 g sinihomejuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
(2 dl keitettyä riisiä)
Keittämiseen:
3-4 dl öljyä
Valmista ensin täyte. Hienonna sipuli ja ruskista pannulla yhdessä pekonikuutioiden kanssa. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.
Lisää paprikakuutiot, mausteet, jauho ja sinihomejuustomurut. Sekoita aineet keskenään ja tarkista maku. Jäähdytä.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla haaleaan veteen hiiva, suola ja jauhot. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. (Tässä kohtaa minulla ei kyllä riittänyt tuo 6 dl vaan laitoin n. 7,5 dl vehnäjauhoja).
Jaa taikina kahteenkymmeneen osaan ja leivo osista pyöreitä, ohuita kuosiosia.
Nosta jäähtynyttä täytettä kuorien toiselle puoliskolle ja levitä täyte ohueksi kerrokseksi. Nosta toinen reuna kanneksi ja ummista reunat huolellisesti. (Kahvikupin aluslautanen on hyvä apu tässä hommassa. Kun olet nostanut toisen reunan kanneksi, leikkaa siisti reuna lautasen reunalla. Pysy kiinni paiston aikana ja tästä tulee siisti jälki.)
Kuumenna öljy padassa ja paista piiraat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Imeytä ylimääräinen öljy piiraista talouspaperiin. Tarjoa piiraan lämpiminä.
Kommentit